Gönen-Balıkesir ve Türkiye Genel siyasi ve Uluslararası gelişmeler üzerine düşünceler...

Gönen-Balıkesir ve Türkiye Genel siyasi ve Uluslararası gelişmeler üzerine düşünceler...

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Gönen Parkı...



Evet arkadaşlar bugün çok yakınımızda olan fakat kimsenin pek fark etmediği değişikliklere değinmek istiyorum.Belediye.... Nedir  belediye?
"Belediye, beldenin ve belde sakinlerinin mahalli mahiyette müşterek ve medeni ihtiyaçlarını tanzim ve tesviyeile mükellef hükmi bir şahsiyettir." ( 1580 sayılı kanunun 1. Maddesi )
 Belediyelerin Varlık Nedenini Oluşturan Görev ve Sorumlulukları
5393 sayılı Kanunun 14’üncü maddesinin (a) bendinde düzenlenen bu görevler belediyelerin başlangıçtan beri yürüttüğü görev ve sorumluluklar olup bunlar belediyelerin varlık nedenini de oluşturur.
Mahalli müşterek nitelikte ve sadece belediye sınırları ile kaim olan bu görevler şunlardır:
·   İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel altyapı hizmetleri vermek,
·   Coğrafi ve kent bilgi sistemleri kurmak,
·   Çevrenin korunması ve çevre sağlığı hizmetleri sunmak,
·   Temizlik ve katı atık hizmetleri vermek,
·   Zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans hizmetleri sunmak,
·   Şehir içi trafik hizmetleri,
·   Defin ve mezarlık hizmetleri,
·   Ağaçlandırma, park ve yeşil alanlara ilişkin hizmetler,
·   Konut hizmetleri,
·   Kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, geçlik ve spor hizmetleri,
·   Sosyal hizmet ve yardım, evlendirme meslek ve beceri kazandırma geliştirilmesi hizmetleri,
·   Ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetleri,
·   Kadın ve çocuklar için koruma evleri açmak. (Bu hizmeti, büyükşehir belediyeleri ve nüfusu 50.000’den fazla olan belediyeler verilir.)
Yukarıda sayılan hizmetler, bireysel bir ihtiyacın karşılanmasına dönük olamaz. Buna göre belediyeler mahalli müşterek şekilde, ilgili yörede yaşayan ve hemşehrilik hukuku ile bağlı tüm insanların ortak ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük hizmetleri görebilir veya gördürebilirler.
 Evet arkadaşlar belediyemiz Gönen parkında üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Ama bir düşünün bu iş kime yaramıştır acaba hemşehrilerinin ihtiyaçlarını mı karşılamıştır Gönen belediyesi?Yoksa Gönen'e gelen kaplıca misafirlerinin daha doğal daha nezih bir ortamda oturup kafa dinleye bilecekleri, ben bu kadar güzel bir park görmedim ne kadar hoş bir yer dedikleri bir ortam  mı yaratmıştır?Ben pek çok il,ilçe gezdim inanın Gönen deki gibi bir yer bulunmaz nimet,fakat sizce sn yöneticilerimiz bu nimeti iyi değerlendire bildiler mi?
Hayır arkadaşlar belediyecilik böyle olmaz doğa böyle tahrip edilemez ben Gönen parkı köprüsünün değerini anlayamayan zihniyeti kınıyorum arkadaşlar.
Her ne olursa olsun parktaki işletmelerin birilerinin çıkarları doğrultusunda şekillendirilmesine,eski doğal ortamlardan Türkiye'nin her yerinde zaten olan taş yığınlarına çevrilmesine dayanamıyorum arkadaşlar.  
Dünyanın her yerinde insanlar doğalı ararken bizim bu baştaş sevdamız neden?
Bilmiyorum bir gözlerinizi kapayın 10 sn  çocukluğunuzun gönen parkını hayal edin o sıcak çay bahçelerini biraz düşünün...

Evet arkadaşlar artık kesilen yemişken ağaçlarını geri getirmek zor olan oldu fakat bundan sonra olacaklara sahip çıkmak bizim görevimiz. elimizde gidenler dizim değerlerimiz bu manevi tarafı, maddi olarak kaybettiklerimiz de az değil bir kültür sarayı inşaatını, yıkılan anfi tiyatroyu bir ay otel inşaatını... unutmak ve hiçe saymak zor bunlar hep siyası emeller için heba edilen fakat kimsenin sesini çıkarmadığı kara lekeler...

Göneni seven bir kardeşiniz olarak sizlere selamlarımı sunuyor daha aydınlık yarınlarda görüşmek umuduyla saygılar diliyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder